De geschiedenis

Alles begon 100 jaar geleden bij de familie Diks in Uden. Daar kreeg Piet Diks in 1918 het idee om matrassen te maken: met een vulling van stro en een juten buitenhoes, werd de matras geboren.

Omdat meer mensen comfortabel wilden slapen, werd de vraag naar matrassen alsmaar groter. In de jaren ‘30 startte daarom de productie van metalen bedden met spiraalbodems. Dankzij alle technologische ontwikkelingen, kon de familie Diks in de jaren ‘80 zelfs een fabriek openen waar ze MDF-bedden produceerden. We maken een kleine sprong naar 2006: het moment waarop de familie Diks de deuren opende van Swiss Sense. Sindsdien blijft het bedrijf groeien, met ondertussen ruim 100 winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. De volledige collectie boxsprings, matrassen, beddengoed en accessoires is sinds 2014 ook online verkrijgbaar op SwissSense.nl.

Vandaag de dag, de vierde generatie

Als geboren ondernemer en vierde generatie van de beddenmakersfamilie staat Martin Diks (1990) sinds 1 januari 2017 aan het roer van het familiebedrijf.

Bekijk tijdlijn groot